ذخیره طولانیمدت اسپرم، تخمک یا جنین در نیتروژن مایع در دمای منفی 196 یک روش بسیار کارآمد جهت حفظ باروری است. این روش، شانس بارداری در آینده را حفظ میکند.
فریز تخمک
فریز تخمک روشی جهت استخراج و حفظ تخمکها برای حفظ قدرت باروری خانم ها هست که طی آن تخمک های بالغ از تخمدان خارج، فریز و در نهایت ذخیره می گردد. پس از 35 سالگی و با افزایش سن، احتمال بارداری کاهش یافته در این موارد فریز تخمک می تواند بسیار کاربردی و سودمند باشد. مناسب ترین سن جهت فریز تخمک قبل از 35 سال می باشد، اما در سنین 30 تا 40 سالگی نیز قابل انجام است.
مهمترین دلایل انجماد تخمک
- ابتلا به بیماری بدخیم و نیاز به پرتودرمانی در ناحیه لگنی و یا مداخله جراحی
- اختلال عملکردی تخمدان (از کارافتادگی زودرس تخمدان، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، پاسخ ضعیف تخمدان به تحریک)
- در خانم های مجرد جهت حفظ باروری در سنین بالا
- ذخیره تخمک های اضافی استخراج شده در سیکل هایIVF و میکرو اینجکشن
اهدای تخمک
فریز اسپرم
فریز یا ذخیره اسپرم فرآیندی است که در طی آن سلول های اسپرم در دمای ۱۹۶- درجه سانتیگراد قرار داده می شوند. در این دما همه فعالیت های سلولی متوقف می شود.
مهمترین دلایل انجماد اسپرم
- قبل از شروع روند درمان سرطان (شیمی درمانی، رادیوتراپی)
- ازدواج و فرزندآوری در سن مورد نظر
- شرایطی که تعداد و یا کیفیت اسپرم هایش درحال کاهش است.
- قبل از انجام اعمال جراحی سیستم تناسلی که توانایی انزال و روند تغییر تولید اسپرم را مختل می نمایند
- پیش از وازکتومی
ذخیره طولانیمدت اسپرم، تخمک یا جنین در نیتروژن مایع در دمای منفی 196 یک روش بسیار کارآمد جهت حفظ باروری است. این روش، شانس بارداری در آینده را حفظ میکند.
فریز جنین
فریز جنین، فرایند منجمد کردن جنین برای استفاده در آینده است. این تکنیک به کمک روش آی وی اف (IVF) یا میکرواینجکشن (ICSI) انجام میگیرد تا امکان بارداری را با کاشت جنین فریز شده در آینده فراهم کند. در روش انجماد جنین میتوان یک یا چند جنین را فریز کرد، سپس در زمان مورد نیاز آنها را از حالت انجماد خارج نمود و جهت بارداری به کار برد. در واقع، این تکنیک کمک میکند تا زوجهایی که با خطر ناباروری مواجه هستند یا قصد فرزندآوری در سالهای آینده را دارند، با انتقال جنین فریز شده شانس بارداری خود را حفظ کنند. فریز جنین در مقایسه با فریز تخمک، سابقه موفقیت بیشتری داشته و احتمال بارداری با این روش نیز بیشتر است.
دلایل انجماد جنین
- خانمها با ذخیره تخمدانی پایین
- زوجینی که در حال حاضر قصد بارداری ندارند.
- مواردی مانند درمان سرطان که بایستی شیمی درمانی و رادیوتراپی انجام شود.
- خانمهایی که به دلیل تجویز داروهای تحریک تخمکگذاری دچار سندرم تحریک بیش از حد تخمدان می شوند.